VEM VILL LEVA I SOCIALDEMOKRATERNAS FRAMTIDSSTAD? | Sverigedemokraterna Stockholms stad

VEM VILL LEVA I SOCIALDEMOKRATERNAS FRAMTIDSSTAD?

Socialdemokraterna rasar i opinionen och man vill därför förnya sig säger ledande politiker i Stockholms stad den 26:e januari i Svenska Dagbladet. Tyvärr så uppvisar man i sin vision ingenting som kan liknas vid en förnyelse. Mer gammal socialdemokrati tycks vara receptet. Man fortsätter i samma spår som alltid och talar om hållbaret, jämlikhet och då med en underton att väljarna inte förstår Socialdemokratins förträfflighet. Eller kan det vara så att väljarna faktiskt har förstått vad Socialdemokraterna står för?

En spännande stad talar Veronica Palm och Johan Sjölander om. Det är väl inte tiggeriet, eller vågen av sexuella ofredanden som åsyftas? I vilket fall som helst så är detta ”spännande” inslag i det dagliga livet som vi i Sverigedemokraterna kommer göra allt vad vi kan för att stockholmarna ska slippa.
Socialdemokraternas politik är inte förankrad i verkligheten. Man vägrar att se till de faktiska kostnaderna så väl mänskligt som ekonomiskt som deras förda politik för med sig. Ett företag eller en privat person hade gått i konkurs om man hade skött sin ekonomi så som Socialdemokraterna tillsammans med resterande vänsterpartier gör i Stockholms stad. Men genom att varje år straffbeskatta stockholmarna så klarar sig Socialdemokratins politik ifrån en kollaps. Sen valet 2014 då man fick makten i Stockholms stad har man höjt skatten två gånger.

Socialdemokraterna säger att man vill arbeta ännu mer med sammanhållning och jämlikhet, ändå fortsätter man att driva en politik som har gjort att stadens utanförskapsområden har ökat lavinartat. Vi ser bland mycket annat en utveckling där jämlikheten och tryggheten för Sveriges kvinnor är kraftigt ansatt.
Istället för snömos och floskler som tar sin ansats i deras nebulösa ”Vision 2040 ett Stockholm för alla” bör Socialdemokraterna i Stockholm ta sitt ansvar och driva en realistisk stockholmsvänlig politik. En politik med fokus på trygghet för kvinnor och barn, bostäder åt stockholmarna och framförallt bör man driva på för att det förs en ansvarsfull invandringspolitik på riksplanet. Mäktar man inte med detta så bör man precis som i sin riksdagsgrupp, börja fundera på om man mäktar med uppgiften att styra i staden.

Visst finns det möjligheter att bygga ett Stockholm som håller ihop, men det kommer aldrig att ske med Socialdemokraternas politik, det kommer inte heller att ske med en vänsterliberal borgerlig politik. Att Moderaterna börjar svänga och antyder att man vill driva en mer ”Sverigevänlig” politik kan i bästa fall skapa förhoppningar inför framtiden.

Dan Kareliusson
Gruppledare SD Stockholms stad

Per Ossmer
Vice gruppledare SD Stockholms stad

Martin Westmont
Kommunfullmäktigeledamot SD Stockholms stad